woensdag 11 november 2009

november




November

Het jaar nadert met een noodvaart het eind. En wij zitten met smart te wachten op stabiel mooi weer, alhoewel de korte broek alweer een anderhalve maand aan kan blijft het nog behoorlijk wisselvallig. Maar dat mag de pret niet drukken.
We hebben net weer een paar feestjes achter de rug te weten Halloween en guy fawkes. Het eerste vereiste enige creativiteit, want samen met de buurman ( een Ier de bakermat van Halloween) moest er een gruwelgrot worden gefabriceerd van palen en landbouwplastic. Dit is mijns inziens aardig gelukt. s’Avonds na mij dik te hebben ingepakt met door de belastingbetaler betaald verband de kinderen aan het schrikken gebracht als een of andere hippe mummie.
De jongens hebben weer bakken met snoep binnen gehaald wat allemaal in 1 dag op moest ( het lijkt wel st maarten). Zonder mondhygiëne hebben ze volgend jaar geen verkleedspullen meer nodig om er eng uit te zien.

Verder hebben we afgelopen weekend nog guy fawkes gevierd met karl en bronwen, ouders van Koen zijn vriend. GeBbq ed (hopelijk begrijpt iedereen deze aaneenschakeling van letters). Rugby gekeken en daarna tot grote pret van de jongens, die oudjes incluis VUURWERK afgestoken. Sterretjes, grondbloemen en fonteinen, die stuk voor stuk omvielen, waardoor of wij zelf werden beschoten of de huizen van de omringende buren het moesten ontgelden.


Verder zitten we alweer in het laatste semester van school, dus nog 5 weken en de jongens hebben zomervakantie. Dat betekent tevens dat koen klaar is met primairy school en volgend jaar naar intemediate gaat, dit is een aparte school voor groep 7 en 8. Hier worden ze al wat meer voorbereid voor het vervolg onderwijs, dus meer huiswerk en zelfstandig werken. De andere jongens blijven lekker op de basisschool en gaan een jaartje verder. Ook Mirjam is nog een examen verwijderd van het volgende jaar. Nog 2 weken en het tweede jaar zit erop. Gelukkig maar het duurt altijd te lang als het einde in zicht is. Alles gaat goed ook het stage lopen is geen probleem. Het enige minpuntje volgens een verloskundige is dat ze te veel zelf vertrouwen heeft (overconfident). Voor een ieder die mirjam een beetje kent zal dit wel erg ongeloofwaardig overkomen denk ik hahahaha.

Daarnaast is mirjam ook met een andere studie bezig op AUT, naast midwivery. Namelijk crisis management en communicatie. Dit is ook een volledige opleiding waar je ook uiteindelijk bachelor word als je afstudeert. Deze opleiding bestaat uit 4 papers, waarvan mirjam er nu maar 1 hoeft te doen. Deze is inmiddels gedaan en wat denk je een A min erg hoog dus. Voor de overige 3 vakken heeft ze waarschijnlijk allemaal vrijstellingen in verband met haar opleiding en werkervaring in Nederland. Ze moet dit alleen nog schriftelijk aan tonen, dus mensen als jullie iets met mirjam van doen hebben gehad om opleidings of werk redenen, ze hangt binnenkort aan de lijn voor deze schriftelijke bewijsstukken.

Volgend jaar dan waarschijnlijk afstuderen voor 2 studies in december. Nu vraag ik mij af hoe haar naambordje eruit gaat zien bac, bac, bac M.Visser of Bc,Bc,Bc, M.Visser of bac3 M.Visser. Ziet er wel erg imposant uit moet ik zeggen.

Een ik zei de gek type stukjes voor de blog en werk af en toe een beetje, daarnaast heb ik samen met mijn vrouw een taxibedrijf, We zijn gespecialiseerd in het weg brengen en ophalen van kinderen van allerlei clubs en sporten. Over sporten gesproken. We hadden laatst een patient van 280 kg, ik heb toen maar besloten om weer te gaan sporten. Ik kan nog 190 kg groeien voordat ik die mijlpaal heb bereikt (doe het rekensommetje maar Marten is ……kg, want dat doen jullie toch). Maar voorkomen is beter dan genezen denk ik maar zo.
Nou is dit al 2-3 weken geleden en ik heb nog steeds niets gedaan, maar nu trek ik mijn oude naar zweet ruikende sportschoenen aan en ga een tijdje op de crosstrainer staan en ook bewegen natuurlijk.

He luu tot de volgende keer maar weer

Geen opmerkingen: