vrijdag 2 oktober 2009

Vandaag nog en ja dan zitten mijn twee weken ‘vakantie’(lees studietijd) er weer op. Vanaf morgen weer 2 weken naar de universiteit. Dus even geen stage lopen. Want ook tijdens mijn ‘break’ nog wat gewerkt met de verloskundigen.
Altijd goed om extra werkervaring op te doen zeg maar. Maar het gaat nu snel. Nog 8 weken, en als ik uiteraard mijn tentamens goed maak, dan is het 2e jaar weer voorbij. Nog een studiejaar te gaan, maar op een of andere manier is het einde nu wel een klein beetje in zicht!

Maar gelukkig was het niet alleen de studie etc etc. Ook nog even lekker een lang weekend weggeweest met Chris en Carol en kids. Zo’n weekendje samenvatten? Veel kaarten, risken, uitgebreid tafelen, (teveel) wijn drinken en een beetje rondtoeren. Kortom gezellig en relaxed. Deze keer zijn we met z’n allen naar Raglan geweest. Raglan ligt aan de westkust, op zon 2,5 uur afstand van Auckland. Vooral bekend om het surfen. Nou, dat surfen is leuk om te zien, maar om het te doen…

De geschiedenis van Raglan gaat terug tot zo’n 1000 jaar geleden, toen de eerste Maori’s arriveerden. Vroeger jaagden de Maori’s in dit gebied op de Moa, nu een uitgestorven vogel, een van de grootste (de grootste ?) ter wereld. Deze vogels waren relatief makkelijk te vangen. In 1642 is Abel Tasman nog langs Raglan gevaren. Langs gevaren ja, en jammer genoeg niet aangegaan. Nederlanders….
De eerste Europeanen gaven dit gebied de naam Raglan, vernoemd naar ‘Lord Raglan’. Maar tot op heden de Maori’s noemen het nog steeds Whainaroa. Vooral de haven en de werf zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van Raglan. En nu dus ook het toerisme.

Verder nog spannende dingen gebeurt? Ja natuurlijk! Zo is Niek “player of the year’ geworden met rugby! (Stef, toch niet manager worden van deze All Black to be?? ;-) ), hebben we natuurlijk aan de radio gekluisterd gezeten of een Tsunami al dan niet Nieuw Zeeland zou treffen (gelukkig wonen we volgens de rampenplannen overigens hoog genoeg), hebben we weer oudergesprekken gehad met de leraren en Koen, Toon en Niek hebben het weer erg goed gedaan op school, en heb ik zomaar uit de handen van de burgemeester van Manukau City Council een ‘Certificate of recognition’ ingelijst en al, mogen ontvangen voor mijn werkzaamheden voor ‘operatie H1N1 09 (swineflu/mexicaanse griep) op het vliegveld in Auckland. Kijk, men weet wel hoe ze hier vrijwilligers moeten paaien!

Ngarunui Beach

Wainui reserve
Ruapuke Beach
Surfen kijken (Toon samen met Harry)

Bridal Veil Falls
Zo loop je langs een rustig stroompje en zo zie je dat het water zomaar 55 meter naar beneden valt! En vooral de kids maar in de gaten houden....


Ngarunui beach


En gelukkig was er in het vakantiehuis ook genoeg vertier. Zoals optreden van Koen, Toon en Niek!




Te Kopua (strand in Raglan zelf)

Interschool cross country Koen. Bucklands Beach Primary eerste geworden.
En als laatste een wat wazige foto van Niek die de trofee in ontvangst mag nemen omdat hij 'player of the year' is geworden. Helemaal goed!

1 opmerking:

Esther Broeren - van der Laan zei

Goed gedaan, een lekker weekendje weg! Dat is al snel een groot succes in Nieuw Zeeland, he?! Wij willen nog altijd een winters weekend Ruapehu doen; was al een idee voordat we naar NL gingen en willen we nog steeds doen. Nu nog een zonnetje...Regent het bij jullie ook zoveel?
Liefs van Esther