donderdag 10 december 2009





Heerlijk. Lekker lezen in de zon. Korte broek aan, en de ‘nieuwe’ van Dan Brown in de hand. Genieten van de vakantie de nog tot de eerste week van februari gaat duren. Eigenlijk is er nog steeds genoeg te doen. Administratie bijwerken, al die notities van de studie maar eens ordenen, het huishouden doen. Maar ach, na 32 uur werken (stage lopen) per week, een volledige studie er naast met de nodige examens en natuurlijk de mannen hier in huis is het gewoon lekker, gewoon even niks.

Volgende week zal de nodige drukte weer met zich mee brengen. Price giving van de school van Koen, zijn laatste schooldag met de nodige activiteiten, de nodige ‘end of the year barbies’ van de diverse verenigingen enz. en dan vanaf donderdag hebben ook Koen, Toon en Niek vakantie. De zomervakantie wel eens waar. Of zoals dat hier heet de kerstvakantie. Hoe verwarrend met nog steeds het Nederlands systeem in het achterhoofd..

En dat het nog steeds allemaal niet klopt, is ook dit jaar weer duidelijk. Nog steeds geen kerstgevoel. We kunnen er nog steeds niet aan wennen dat we over ‘sneeuw, de Kerstman en rendieren’ moeten zingen, terwijl de Pohutakawa’s in bloei staan, en ons in moeten smeren met zonnebrandolie factor 30, want anders ben je zo verbrand in deze zon hier. Van de week vertelde iemand mij tijdens de ‘family fun night’ op school (picknicken, bbq-en op school met kerstliederen) dat het ooit wel eens gaat wennen. Hij woonde nu 13 jaar hier en nu 10 jaar eindelijk! Wie weet.

Maar hoewel we het kerstgevoel dan misschien ook missen, we hebben dit jaar natuurlijk wel weer Sinterklaas mogen begroeten. Natuurlijk werd via BVN de intocht en het Sinterklaas journaal gevolgd en werd weer luidkeels Sinterklaas liederen gezongen begeleid door Toon op gitaar tijdens het ‘schoen op zetten’. En waarachtig. Sinterklaas en zwarte piet wisten ook dit jaar ons huis weer te vinden. Alhoewel, op pakjesavond werden de cadeautjes zomaar verkeerd afgeleverd; bij de buren! Heel vreemd. Of was Sinterklaas een beetje van stuk? ’s Middags had hij meer belangstelling om met de moeders te knuffelen, dan aandacht te geven aan de kinderen. Die ouwe snoeper! Maar het was wel weer leuk. Met een patatje oorlog en een kroket Sinterklaas vieren. En thuis, met dank aan moeders, van de banketstaven genieten.



Geen opmerkingen: