zaterdag 19 december 2009

Vakantie!

En we zijn al weer halverwege de eerste vakantieweek. Hoewel de jongens ontzettend op de vakantie hebben verheugd, begint nu al op sommige delen van de dag lichtelijk de verveling al toe te slaan. Maar onder dreiging ‘dan gaan we gewoon lekker huiswerk maken’ houden ze toch maar wijselijk hun mond en zeuren ze (nog) niet. Maar worden wel continue de nodige vriendjes opgetrommeld. We begonnen de eerste vakantiedag overigens al met 7 vriendjes die bleven spelen en slapen, maar zo gortig is het tot nu toe niet meer geweest. Hoewel, gezellig was het wel!

De schooluniformen zijn weer gewassen en in de kast opgeborgen, en uiteraard zijn de schoolrapporten weer bewonderd. Koen, Toon en Niek hebben het er dit jaar weer goed afgebracht. Blonk Niek vooral uit in ‘kunst’, maar moet hij waarschijnlijk mede door de tweetaligheid en ‘het gewoon niet willen’ extra taalwerk doen tijdens de vakantie. Toon blonk juist uit in dat hij gewoon goed in alles is, behalve aan rekenen mag hij wat meer aandacht aan besteden. En Koen, die heeft zowaar tijdens de ‘senior pricegiving’ een award gewonnen voor het ‘continue presteren op een excellent niveau het hele jaar door’. Ga er maar aan staan! Trots dat hij was (en wij natuurlijk!). En terecht.

Nu zijn we in afwachting van de kerst. Natuurlijk staan er beide dagen barbi’s op het programma, volgens ‘goed’ Nieuw Zeelands traditie. Daarna krijgen we het natuurlijk hartstikke druk met het beluisteren van de top 2000 op radio 2 en moeten we natuurlijk de voorbereidingen treffen voor de viste die gaat komen (? Huis op ruimen??) en het oliebollen bakken op 31 december. Altijd goed.
In ieder geval voor iedereen zeer goede dagen gewenst van deze kant van de aardbol. En speciaal voor jullie is onderstaand filmpje gemaakt.

Geen opmerkingen: