zaterdag 27 maart 2010

Gelukkig zijn we inmiddels ervaren inpakkers, want de volgende morgen was het alweer tijd om verder te toeren naar ons volgende verblijf. Eerst even tanken, want het lampje van de benzine meter begint al te branden als tie halfvol aan geeft. E willen natuurlijk niet halverwege zonder benzine komen te staan. Eerst op richting Te puke, waar we een kiwi kwekerij hebben bezocht. Kiwi 360, hier hebben we ons eerst weer verlekkerd in het souvenirs winkeltje, terwijl we moesten wachten op ons treintje. Dit was een treintje waarbij de wagons eruit zagen als kiwis. We hadden de avond daarvoor al wat niet al te frisse gedachten wat allemaal wel niet kon in het treintje, maar daar laten we het dan maar bij of niet treja?
Te puke ligt in de Bay of Plenty en hier vindt het overgrote deel van de kiwi productie in NZ plaats, ook andere soorten fruit groeien hier. Het is wel interressant te weten, dat jullie in Nederland onze A kwaliteit kiwis krijgen terwijl wij het hier moeten doen met de overblijvertjes. Denk daar maar eens aan als je kiwi eet en geniet er extra van.
Na ons treintripje weer een broodje naar binnen gewerkt en toen via Tauranga en Mount manganui, door naar Hahei, waar we de komende 3 nachten zouden doorbrengen in The Orchard House. De naam zegt het al het is een huis in een kwekerij, de jongens konden hier lekker rond rennen en zoveel fruit eten als ze wilden. Naast het eten moest er natuurlijk ook weer een poison gebrouwen worden. Vorig jaar waren we hier ook al geweest, alleen toen zaten we in en ander huisje. Na ons te hebben geïnstalleerd te hebben en na een lange strijd de kamerverdeling te hebben gemaakt; hebben we lekker gerelaxed op het terras.

Verder verliepen de dagen in Hahei zoals altijd: lekker lezen, terwijl de jongens fruit soep aan het brouwen zijn. Uiteraard heerlijk mensen kijken in Hot Water Beach blijft leuk!), en het strand bij Cathedral Cove blijft gewoon mooi. Kortom de dagen waren eigenlijk weer veel tekort. Misschien nog een tip: als jullie ook eens willen kijken waar wij zo graag op vakantie gaan in Hahei, in de nieuwe programma van herman den Blijker is ‘onze orchard’ ook gefilmd. Dus…



Flessen/Mokken vullen-gezellig in een kiwitreintje ;-)

Hahei

(naar Cathedral Cove)












Vakantiehuis


Hot water beach




Strand bij vakantiehuis

Geen opmerkingen: