vrijdag 23 april 2010

De laatst paar dagen met Henriette en Treja. Terwijl zij samen een reis op het Zuidereiland achter de rug hebben, heb ik net een gesprek voor een studiebeurs gehad. En jawel 5000,- dollar verdiend! Nou ja nog niet echt moet natuurlijk dit jaar nog wel afstuderen.

Maar goed nog niet aan de studie denken. Eerst nog naar Auckland centrum met de dames, met de ferry altijd goed. Daarna op Eastern Beach gebarbecued voordat we ze de volgende dag weer naar het vliegveld hebben gebracht. Ik denk dat ze veel tekort hier zijn geweest. Nog lang niet genoeg gezien van dit prachtige land, maar natuurlijk ook weer heerlijk om terug te gaan naar man, kids, eigen huis etc etc. het was heerlijk om de meiden weer te zien en bij te kleppen. Volgend jaar maar weer???

Moeders is hier nog wel en aangezien we nog een paar vakantiedagen hebben, zijn Marten en ik samen nog lekker weggeweest. Kawau Island was de bestemming. En behalve wandelen valt er eigenlijk niet veel meer te doen. Maar prachtige wandelingen zijn het wel! Kawau Island is de enige plek in Nieuw Zeeland waar in het wild wallabies leven. Raar gezicht als je zomaar in het bos wat rond ziet hippen! Op Kawau Island staat alles nu min of meer in het teken van de wijngaarden. Vroeger was het anders; de eerste bewoners hielden zich bezig met kannibalistische neigingen (..), de eerste immigranten (settlers) werkten in de kopermijnen. Zo’n 30 jaar geleden werden ze gesloten, nu zijn er weer ideeën om zo toch weer in gebruik te stellen. Hoewel het eiland niet zo groot is, geschiedenis heeft het dus wel! Dat is dan ook wel weer te zien aan het Mansion huis, het huis waar de eerste president van Nieuw Zeeland heeft gewoond. Prachtig gelegen, met een rijke historie. Kortom voor een paar dagen was het heerlijk vertoeven.

En terwijl wij zaten te genieten op Kawau Island, moesten de jongens weer naar school. Hieronder een foto met Koen en twee van zijn vrienden. Let op de nieuwe schooluniform. Ja nieuwe school, andere uniform. Nu met overhemd en al. Het wordt net echt!!















Geen opmerkingen: