woensdag 16 juni 2010

Even weer bijpraten in 4 delen. Deel 1

Na herhaalde oproepen van de hoofdredactrice van deze blog, dan toch maar weer achter de pc gaan zitten en kijken of ik er weer een verhaal uit kan persen. Volgens de hoofdredactrice (bij u allen wel bekend) krijgen de lezers van onze blog het idee dat er helemaal niets gebeurd in dat Nieuw zeeland, maar dat is zeker niet het geval.

De laatste keer waren we geĆ«indigd bij het begin, het begin van het schooljaar en dus ook het einde van de zomervakantie. Om iedereen even lekker te maken, vandaag is de eerste dag dat het continue regent en dat de kou het huis echt insluipt. Voorheen steeds temperaturen van 20 graden en blauwe luchten met en zonnetje “heerlijk” nu jullie nog. Maar kom aan we dwalen af.

Vakantie voorbij en school begonnen. De jongens Ook vol goede moed het school uniform weer aangetrokken en met name Koen een mooi nieuw stoer uniform, hij gaat namelijk dit jaar naar het Intermediate jaar 7. Hij loopt nu dagelijks 2.5 km naar school en tot nu toe ook nog weer terug. Een hele verandering met name omdat dit een school is met cholieren en volgens sommigen beginnen de hormonenhun intrede te doen.
Koen kan af en toe wat snel aangebrand zijn en hij meurt als een bunzel (excuseer het taalgebruik van mijn vrouw), maar het hoort erbij. Deootje erop en klaar is kees. Wel wat startproblemen, met vriendje die toch wat meer veranderen; stoerder zijn geworden in een zomervakantie, pestkoppen en al dat soort zaken. Maar gelukkig naar een paar weken heeft alles zich gesetteld en gaat hij tot nu toch nog steeds met goede moed naar school en volgens het eerste rapport doet hij het prima. Hij is inmiddels gekozen tot class captain, dit houdt in dat je in wezen een vice president bent als de klassenvertegenwoordiger er niet is. Je Moet dan dus wat orde houden in de klas etc. wel prettig is het dat je weer met een grote badge mag rondlopen.

Hij is inmiddels op het jaar 7 kamp geweest het grote kamp, voor alle nieuwe scholieren. Dit is om met elkaar kennis te maken. Ze zijn zoals ieder jaar naar Motutapu geweest voor een week. Hier worden dan allerlei activiteiten georganiseerd als snorkelen, zeilen, klimmen etc. En slapen ho maar.
Koen begon het kamp zwaargewond, want een week van te voren, vond iemand bij judo het nodig om een hap uit zijn voorhoofd te nemen. Resultaat een bloedende wond welke vakkundig met 3 hechtingen weer is gerepareerd. De bijter had echter 2 afgebroken voortanden. Wie is er erger aan toe? Door dit incident moest hij het op kamp wat rustiger aan doen, maar volgens mij heeft hij niets gemist.
Zoals al eerder gezegd hij zit op judo en heeft inmiddels de gele band, zijn sensei zegt dat hij 2 keer per week moet komen trainen en wedstrijden moet gaan doen. Daar wachten we nog maar even mee, want het is weer herfst/winter, dus is het rugby begonnen. Dit jaar speelt hij in zijn eigen leeftijdsklasse en de coach traint ze twee keer per week en dat werpt zijn vruchten af. Tot nu toe nog geen wedstrijd verloren en Koen heeft inmiddels 1 try gescoord.
Tevens is hij door de muzieklessen op school ook gaan piano spelen. Eerst deze term tot aan de vakantie en dan kijken of hij het nog steeds leuk vindt.

Inmiddels 11 jaar en het puberen is een beetje begonnen, volgens hem zelf nog niet, maar oke. Al met al het gaat goed met koen.



En zie hier, de kiwiano! Lijkt leuk, maar is vooral niet lekker!
Een dag weg met Paul en Antoinette en de boys. Lekker aan het strand en boogie boarden!










Kijk dat is nog is een 'mooie' wc bezoek!
Onder: een gehavende Koen op kamp




Een gehaverde Koen: tand in zijn voorhoofd en dus hechtingen! En dat terwijl hj aan het judo-en is. Met rugby zover (afkloppen!) nog geen klachten..

Hieronder: Marten met Toon zijn klas naar Rangitoto (vulkaan Auckland) terwijl Niek met zijn klas ook naar Rangitoto ging (even zwaaien naar zijn papa)




Op het strand @ Bucklands Beach. Zwemfestijn op school.

En natuurlijk de jaarlijkse triatlon! En ook dit jaar weer goed werk geleverd.




Altijd een kunst om je fiets weer te vinden..

Geen opmerkingen: