woensdag 16 juni 2010

Even weer bijpraten: deel 2

Toon zit inmiddels in jaar 4 van BBPS en het bevalt weer prima het eerste rapport was goed een gemiddelde leerling in alles. Het moeilijkste is om die jongen zijn huiswerk te laten maken. Er is altijd wel een excuus, of hij heeft zijn huiswerkschrift niet bij zich. Om gek van te worden. Tevens is hij inmiddels lid van de gymclub op school en als hij het hier goed doet gaat hij naar de grote gym wedstrijd tussen de lagere scholen hier in de buurt. Verder proberen we hem een beetje te porren richting hockey op school, zodat hij toch aan een teamsport mee doet, maar dat valt nog niet mee.

Behalve al die school activiteiten, speelt hij natuurlijk nog steeds gitaar en ondanks het weinige oefenen gaat dit toch best wel goed. Waarschijnlijk is ‘he coming to a shopping mall near you’, over niet al te lange tijd. Dus wel geld in die ouwe hoed gooien, want anders stopt hij er mee . Verder met zwemmen weer een groep omhoog; de orca’s. Nu moet Toon op dinsdag 45 minuten crawlen en duiken en keren. Het is nog geen Van Der Hoogenband, maar koen kan hij al wel bijna hebben denk ik.

Verder hebben Toon en Koen nog meegedaan aan de weetbix thriatlon, Het was wederom een mooie dag en ongeveer 2500 kinderen deden er aan mee. De jongens met rode koppen op de foto na deze prestaties. Nog 1 jaartje wachten en dan mag niek ook.

Over Niek gesproken hij zit in jaar 2 en weet zich daar goed staande te houden. Het rapport was prima, hij loopt taal technisch gezien wel wat achter, maar dat is niet onverwacht gezien zijn tweetalig zijn. Wel hebben we het idee, dat de kop eraf is en dat hij het nu snel op zal pikken. Verder heeft hij veel vriendjes, waar hij veel me speelt. Met name de computer en de wii zijn favorieten bij de kids tegenwoordig. Dit tot ergernis van hun vader. Het enige wat ze kunnen is dus computer, wii of tv en als ze dit niet mogen, dan hangen ze een beetje verveelt bij je rond. Herkenbaar? Als het niet herkenbaar is vertel me dan wat de oplossing behalve het niet aanschaffen van dit spul.
Niek heeft inmiddels al een pricipal award gekregen, hij stond toen heel trots op het grote podium.

Verder natuurlijk zwemles, waar hij zich meer onder water bevindt, dan er boven en als hij boven water zit heeft hij zijn kwek continue open. Kortom voordat die alle groepen heeft doorlopen. Daarnaast nog de junior rugby, hij is een van de sterren van het team als zijn kop er naar staat. Afgelopen vrijdag zat hij nog op de strafbank, omdat hij meer met zijn vriendjes aan het ouwehoeren was, dan mee deed aan het spel. Wel is hij inmiddels player of the dat geweest. Zo ook Koen, die ontpopt zich als echte try getter; 4 al dit seizoen en ook hij is inmiddels player of the day geweest.

En ook Niek is inmiddels en jaartje ouder (6) en meneer denkt direct dat hij niet meer naar bed hoeft en alles mag, maar helaas dat is niet het geval. Hij heeft een goede verjaardag gehad en hij is met zijn vriendjes naar chipmunks geweest.


Niek zijn verjaardagsfeestje. Een week eerder gevierd, en dus snapte hij er niks van. Hoe kon hij nu toch nog maar 5 zijn als zijn verjaardagsfeest toch al was gevierd?? Tja..



En nu dan echt jarig! Met een piratenboot taart.


The Dutch boys...

Met Pasen hebben we samen met onze buren eieren verstopt. Kids natuurlijk helemaal opgewonden, want chocolade eieren lust natuurlijk iedereen wel!!



jammer voor de oudsten: toch nog alles eerlijk verdelen...
En natuurlijk nog met elkaar gebruncht!

Geen opmerkingen: